
Pro získání šťávy z ovoce a zeleniny využijte moderní odšťavňovače
28. leden 2013Nezbytnou součástí stravy je také dostatečný přísun ovoce a zeleniny. Tyto potraviny našemu tělu dodávají potřebné množství vitamínů a mnoha dalších látek. jejich absence v jídelníčku by v dlouhodobém horizontu měla velmi negativní vliv na naše zdraví, tělu by se nedostávala potřebná energie a člověk by se tak cítil minimálně unavený a vysílený. Ovoce a zeleninu lze konzumovat různými způsoby- jako součást pokrmů, přímou konzumací nebo také pitím šťáv z těchto potravin. Pro vytvoření šťávy z ovoce a zeleniny je nejúčinnější využití kuchyňského odšťavňovače.
Díky odšťavňovači získáte z ovoce a zeleniny maximum čerstvých šťáv
Odšťavňovače jsou pomocníky do kuchyně, díky nimž si vždy můžeme vyrobit doma čerstvý nápoj z ovoce nebo zeleniny. Fungují tak, že z jednotlivých kusů ovoce dokáží vystředit šťávu. Získáte tak stoprocentně kvalitní tekutinu, kterou lze přímo zkonzumovat, případně ji můžete použít do přípravy nejrůznějších pokrmů.
Druhy odšťavovačů
V obchodech se v zásadě můžete setkat s třemi druhy odšťavňovačů. Klasické mechanické odšťavňovače jsou dnes již poměrně nepraktické, člověk má s odšťavňováním zbytečně moc práce, navíc mnohdy nejsou příliš efektivní, což znamená, že nedokáží využít stoprocentně veškeré šťávy, jež se v potravině nachází. Do domácnosti, kde se odšťavňovače budou používat často, tak lze doporučit spíše moderní automatické odšťavňovače. Buď lze zvolit odstředivé odšťavňovače, případně pak také šnekové odšťavňovače.
Odšťavovač Omega
Mezi kvalitní šnekové odšťavňovače patří kupříkladu velmi oblíbený odšťavňovač omega, který využívá dvoufázového síta, skrz nějž je ovoce nebo zelenina prolisována. Díky tomu tento přístroj dokáže potravinu odšťavnit mnohem účinněji, má vysokou výtěžnost. Vzniklá šťáva tak pro vás delikatesou, která doplní váš jídelníček o tolik potřebné vitamíny.
Foto: eujuicers.cz
Reklama[Nahoru ↑]
Hodnocení
1 hvězdiček / Hodnoceno: 3x