
Kapusta: zdravá zelenina, po které zhubnete
19. únor 2013Jak známo, zelenina je obecně velmi zdravá a měla být mít své pevné místo v jídelníčku každého z nás. Záleží na tom, jakou zeleninu máme rádi, vždy bychom si však měli zjistit, zda daný druh zeleniny skutečně našemu tělu přináší potřebné vitamíny a další látky, nebo jich obsahuje jen zlomek a bylo by vhodné jej nahradit jiným druhem. Mezi velmi zdravou zeleninu patří kapusta. Kapustu lze přitom využít pro přípravu mnoha chutných pokrmů. Skvělou záležitostí, a to i podle odborného portálu schudnes.sk, je kapustová polévka.
Kapustová polévka je plná vitamínů a důležitých živin
Kapustová polévka je poměrně jednoduchá na přípravu, nicméně je velmi zdravá a také vynikající na chuť. Kapusta je zeleninou, která obsahuje velké množství vitamínů a látky v ní obsažené přispívají také k lepšímu trávení. Díky tomu se kapustová polévka řadí mezi polévky, které lze doporučit ve chvíli, kdy držíte dietu. Ovšem pozor, jíst během diety pouze kapustovou polévku není vhodné, ideální je kombinace s dalšími pokrmů, které nejsou tučné a mají dostatek živin a vitamínů. Velkou předností kapustové polévky je snadná a rychlá příprava, recept na výtečnou variantu této polévky naleznete na zmíněném webu.
Domácí zpracování ovoce
Pro zdravou výživu je vhodné do jídelníčku kromě zeleniny přidat také ovoce. Pakliže si nechcete kupovat drahé ovocné šťávy a mošty v obchodech, doporučuji pořídit si vlastní moštárnu. Domácí moštárna slouží ke zpracování ovoce, které se urodí na zahrádce. Jejím použitím získáte možnost získat šťávy a nápoje, které si můžete uskladnit. Každé roční období pak nebudete mít nouzi s přísunem vitamínů.
Foto: cs.wikipedia.org
Reklama[Nahoru ↑]
Hodnocení
1 hvězdiček / Hodnoceno: 3x