
Obilné klíčky: Lék na téměř každou nemoc
26. květen 2011Jste náchylní k onemocnění? Pak vám možná chybí některé minerály a vitamíny. Účinným a jednoduchým způsobem, jak vašemu tělu dodáte spoustu vitamínů a minerálů, jsou obilné klíčky. Můžete si je i jednoduše vypěstovat doma! Jak na to?
Obilné klíčky: Na co pomáhají?
Obilné klíčky jsou svým obsahem vitamínů a dalších cenných látek opravdu unikátní. Vašemu organismu dodají například vitamín E, nenasycené mastné kyseliny (vitamín F), vitamíny skupiny B, obsahují mnoho železa, hořčík, draslík, bílkoviny a vzácné mikroprvky, jako například chróm či lithium.
Vašemu tělu tak obilné klíčky dodávají látky nezbytné pro stavbu buněk a tkání, snižují hladinu cholesterolu v krvi, chrání před anémií, vysokou měrou přispívají k posílení srdce, nervů, krve, pokožky, mozku, svalů (nedovolí měknutí svalů) a kostí (chrání kosti před řídnutím). Jsou zkrátka lékem téměř na každou nemoc a ideálním prostředkem pro prevenci. Navíc podle výzkumů celkově omlazují organismus.
Jak vypěstovat obilné klíčky?
Stačí nakoupit semena jakýchkoli obilovin (nejlépe v bio kvalitě) a nechat je doma naklíčit. Připravte si nádobu pro klíčení, kterou předtím důkladně omyjte horkou vodou – jen vodou, nepoužívejte mycí prostředky. Zakoupená semena přeberte a poté pořádně propláchněte. Pak je nasypte na dno nádoby, zalijte vodou a nechte stát 8 – 12 hodin.
Po této době vodu slijte, semena znovu propláchněte a dejte zpátky do nádoby, kde je zalijte jen malým množstvím vody tak, aby byla pouze ve vlhku. Nádobu umístěte někam, kam přímo nesvítí slunce. Následně dvakrát denně proplachujte. Klíčky jsou vhodné k jídlu, jakmile dosáhnou velikosti dvakrát až třikrát delší než semeno, což je zhruba za 2 až 3 dny. Pokud je nebudete jíst hned, uložte je do chladničky a konzumujte postupně. Jezte obilné klíčky vždy celé a nejlépe v syrovém stavu.
Reklama[Nahoru ↑]
Hodnocení
1 hvězdiček / Hodnoceno: 2x